16:36 , 21 մարտ, 2018
Շատ համեղ տնական թխվածքներ, որոնք պատրաստելու համար հարկավոր չէ մեծ ջանքեր թափել։
Բաղադրիչներ՝
- կաթնաշոռ – 250 գրամ,
- մարգարին – 100 գրամ,
- ալյուր – 400 գրամ,
- ձվի դեղնուց – 2 հատ,
- շաքար – 120 գրամ,
- վանիլին – 1 գրամ,
- սոդա – 1/4 թեյի գդալ,
- աղ – 1 պտղունց։
Պատրաստման եղանակը՝
- Խառնել կաթնաշոռը մարգարինի, շաքարի, վանիլի, աղի և ձվի դեղնուցի հետ։
- Հարում ենք պատառաքաղով մինչև միատարր զանգված ստանալը։
- Աստիճանաբար ավելացնում ենք խառնած սոդան ալյուրի հետ և հունցում ենք փափուկ խմոր։
- Ալյուրը կարող է պահանջվել ավելի շատ՝ կախված կաթնաշոռի յուղայնությունից և դեղնուցի չափերից։
- Գրտնակում ենք խմորը 2-3 մմ հաստությամբ և կտրում ենք բաժակի տրամագծի չափով շրջանակներ։
- Դնում ենք 3 կամ 4 շերտեր իրար վրա և զգուշորեն պտտում՝ պատրաստելով ռուլետներ։
- Ռուլետը դանակով մեջտեղից բաժանում ենք 2 մասի։
- Անում ենք 2 վարդ և դնում տապակայի մեջ, որը պատված է խոհանոցային թղթով։շ
- Եփում ենք 180 աստիճանի տակ մոտ 20 րոպե մինչև ախորժալի կարմիր գույն ստանալը՝ փորձելով չվառել։
- Լցնում ենք տաք վարդերի վրա շաքարի փոշի։
Բարի ախորժակ։