Ներկայացնում ենք ամերիկյան հայտնի «Վուպի պայ» բլիթների բաղադրատոմս:
Բաղադրիչները՝
Կրեմի համար՝
Պատրաստումը՝
1. Հարիր հալեցրած կարագը և շաքարավազը:
2. Ավելացրու 1 ձու և նորից խառնիր:
3. Խառնիր ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը և վանիլը:
4. Աստիճանաբար կաթով և ալյուրով խառնուրդն ավելացրու կարագով խառնուրդին:
5. Ճաշի գդալով խմորը լցրու պերգամենտի վրա և մի քիչ հարթեցրու՝ շրջանաձև տեսք տալով:
6. Եփիր 175ºС-ով 10-12 րոպե: Սառեցրու:
7. Կրեմի համար հարիր սերուցքը և շաքարի փոշին:
8. Բիսկվիթի մի կեսի վրա կրեմը քսիր և ծածկիր երկրորդ շերտով: Ցանկության դեպքում կարող ես բլիթները զարդարել:
9. Մատուցելուց առաջ մոտ 30 րոպե սառնարանը դիր: