Կարագը գոլորշու վրա հալեցնում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազը և մեղրը և 4 րոպե տաքացնում: Այնուհետև լցնում ենք սոդայի հետ մաղած 200 գր ալյուրն ու թթվասերը, լավ խառնում ենք և 1 րոպե եփում:
Այնուհետև ավելացնում ենք մնացած մաղած ալյուրը, խմոր հունցում և մի փոքր թողնում՝ հանգստանա:
Այս ամենից հետո խմորը 8 գնդի ենք բաժանում:
Այնուհետև բոլոր շերտերը գրտնակում ենք, ծայրերը հավասարեցնում, դնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 3-5 րոպե:
Այսպիսի շերտեր ենք ստանում:
Պատրաստում ենք կրեմը: Թթվասերը, շաքարավազն ու վանիլինը լավ հարում ենք և քսում շերտերին:
Այս ամենից հետո կրեմապատում ենք ողջ տորթն ու զարդարում խմորի մնացորդներով:
Համեղ մեղրով տորթ է ստացվում: