Տորթ «Շիֆոնե Պրահա». այո, սա ամենահամեղ շոկոլադե տորթն է


09:42 , 3 մարտ, 2018

Ներկայացնում ենք «Շիֆոնե Պրահա» տորթը:

Բաղադրիչները «շիֆոնե» բիսկվիթի համար՝

Բաղադրիչները կրեմի համար՝

Բաղադրիչները գլազուրի համար՝

Պատրաստումը՝

1. Խառնիր կակաոն, լուծվող սուրճը և ջուրը: Զգուշությամբ առանձնացրու ձվերի սպիտակուցը և դեղնուցը: Դեղնուցները հարիր 180 գ շաքարավազի հետ՝ դանդաղ ավելացնելով բուսական յուղը: Ձվով խառնուրդին ավելացրու կակաոյի և սուրճի խառնուրդը: Նորից լավ խառնիր, ավելացրու փխրեցուցիչը, ալյուրը և սոդան:

Սպիտակուցը հարիր մնացած շաքարավազի հետ և խառնիր հիմնական զանգվածին: Խմորը լցրու կարագով պատված ձևամանի մեջ և թխիր նախապես մինչև 160°С տաքացված ջեռոցում մոտ 50 րոպե: Առաջին 30 րոպեներին ջեռոցի դուռը չբացես, այլապես բիսկվիթը չի ուռչի:

Պատրաստի բիսկվիթը թող մի քիչ սառչի: Հանիր ջեռոցից և թող 5-6 ժամ:

2. Կրեմի համար դեղնուցներին ավելացրու 1/4 բաժակ ջուր, խտացրած կաթ: Այդ ամենը խառնիր և դիր մարմանդ կրակի վրա: Հենց կրեմը խտանա, վերցրու կրակի վրայից և ավելացրու շոկոլադը: Խառնիր և թող՝ կրեմը սառչի մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:

Առանձին հարիր փխրեցված կարագը և աստիճանաբար խառնիր ստացված կրեմին: Ցանկության դեպքում կարող ես 1 ճ/գ կոնյակ ավելացնել:

3. Գլազուրի համար խառնիր նշված բոլոր բաղադրիչները և դիր կրակի վրա: 2-3 րոպե, և գլազուրը պատրաստ է:

4. Բիսկվիթը կտրիր նույն չափի 3 մասի և յուրաքանչյուր մասի վրա քսիր ստացված կրեմը: Վրան ջեմ քսիր, ավելացրու տաք գլազուրը: Դեսերտը սառնարան դիր մոտ 30 րոպեով: