5 համեղագույն ուտեստ հավի մսով, որոնք անպայման արժե պատրաստել


13:08 , 21 փետրվար, 2018

Ներկայացնում ենք 5 համեղ ուտեստ հավով:

1. Հավի կրծքամիս՝ խրթխրթան պանրով կեղևով, կարտոֆիլով, պղպեղով և սոխով

    

Բաղադրիչները՝

Պատրաստումը՝
Թավայի վրա փայլաթիթեղ դիր և վրան յուղ քսիր: Ջեռոցը տաքացրու մինչև 250°С: Սխտորը, սոխը, կարմիր պղպեղը և 4 մասի բաժանված կարտոֆիլը լցրու փայլաթիթեղի վրա: Դիր ջեռոցը, թավայի մեջ յուղ տաքացրու: Քերած պարմեզանը խառնիր համեմունքներին (ավելի լավ է՝ առանց աղի) և հավի միսը դիր թավայի մեջ: Ֆիլեն տապակիր, մինչև պատրաստ լինի: Ռեհանով, լոլիկով և ձիթապտղի յուղով աղցան պատրաստիր: Ֆիլեն մատուցիր կարտոֆիլով պանրի մեջ, սոխով, պղպեղով և աղցանով:

2. Բալզամիկ քացախով շոգեխաշված հավի միս

Բաղադրիչները՝

Պատրաստումը՝
Հավի ֆիլեի վրա աղ և պղպեղ արա: Թավայի մեջ յուղ տաքացրու: Ֆիլեն տապակիր երկու կողմից, մինչև կեղև ստանա, ավելացրու համեմունքները և սոխը: Տապակիր ևս 2-4 րոպե միջին կրակի վրա, մինչև սոխը դեղնի:

Խառնիր բալզամիկ քացախը և չոր բույսերը, լոլիկը: Խառնուրդը լցրու հավի վրա: Եփիր, միչև հավը վարդագույն-ոսկեգույն դառնա: Ցանկության դեպքում կարելի է ձողաձև կտրտած բուլղարական պղպեղ ավելացնել:

3. Հավի կրծքամիս՝ լցոնած սպանախով

Բաղադրիչները՝

Պատրաստումը՝
Խառնիր պանիրը, սպանախը, սխտորը, համեմունքները, մայոնեզը: Կտրիր ֆիլեն, որպեսզի «գրպանիկ» ստացվի, որի մեջ պետք է լցնել ստացված խառնուրդը: Ֆիլեն փաթաթիր բեկոնի շերտով և ամրացրու ատամի փայտիկով: Ֆիլեն դիր փակ, յուղով պատված ամանի մեջ և եփիր մինչև 200°C տաքացված ջեռոցում 1 ժամ: Հետևիր, որ հավի միսը շատ չչորանա:

4. Հավի մսով ռուլետ

Բաղադրիչները՝

Պատրաստումը՝
Հավի ֆիլեն ծեծիր և վրան լցրու օրեգանոյի, ֆետա պանրի, մանր կտրտած սխտորի և կիտրոնի կեղևի խառնուրդը: Այնպես տարածիր, որ ծայրերն ազատ մնան: Ռուլետ պատրաստիր, ամրացրու ատամի փայտիկով: Թավայի մեջ յուղ տաքացրու և ռուլետները տապակիր, մինչև ոսկեգույն կեղև ստանան:

Հետո դրանք եփիր ջեռոցում փակ ամանի մեջ, մինչև պատրաստ լինեն: Հետո ռուլետների վրա լցրու գինի, կիտրոնի հյութ և արգանակ: Հասցրու եռման վիճակի թավայի մեջ, մինչև հեղուկի կեսը գոլորշանա: Թող ռուլետները սառչեն և օղակաձև կտրտիր: Կարող ես մատուցել թարմ բանջարեղենով և կանաչիով:

5. Սխտորով հավի միս

Բաղադրիչները՝

Պատրաստումը՝
Ջեռոցը տաքացրու մինչև 220°С: Ձիթապտղի յուղ տաքացրու մանրացված սխտորի հետ (մի քանի րոպե): Մեկ այլ ամանի մեջ խառնիր պանիրը և պաքսիմատը: Հավի կտորները թաթախիր նախ յուղի, ապա՝ պանրի մեջ: Հավի միսը դիր թավայի մեջ և եփիր ջեռոցում 30-35 րոպե: Քնջութը և մեղրն ուտեստին նոր համ և անմոռանալի բույր կհաղորդեն: