Ներկայացնում ենք ամենահամեղ խմորի 8 բաղադրատոմս:
Կեֆիրով խմոր պանրով
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
Պանիրը խոշոր քերիչով անցկացնելու դեպքում կտացվի հրաշալի խմոր բլիթների և նրբերշիկով պատրաստելու համար, մանրով քերելու դեպքում՝ ավելի փոքր ուտեստների համար:
Անալի խմոր թթվասերով
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
Առանձնապես հարմար է տարբեր միջուկներով կարկանդակների համար:
Խմորիչով խմոր կեֆիրով
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
Խմորը յուղոտ չէ, փարթամ է, հարմար է ոչ քաղցր թխվածքի համար: Խմորիչը լուծիր սենյակային ջերմաստիճանի կեֆիրի մեջ: Ավելացրու մնացած բաղադրիչները և խառնիր: Թող 1-1.5 ժամ բարձրանա:
Լցնովի խմոր կեֆիրով
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
Սոդան բացիր կեֆիրով, ավելացրու ձուն, աղը, ալյուրը և լավ խառնիր: Այդ խմորի համար միջուկը չպետք է խոնավ լինի:
Խմորչով խմոր
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
Խմորիչը լուծիր տաք շիճուկի մեջ: Մարգարինը հալեցրու: Բոլոր բաղադրիչներով խմոր հունցիր, դիր սառնարանը: Խմորը խիտ չանես: Կարող ես գիշերն անել, առավոտյան կկարողանաս օգտագործել խմորը:
Խմորչով խմոր
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
Տաք կաթի մեջ լուծիր խմորիչը, ավելացրու աղը, շաքարավազը, յուղը, ալյուրը: Լավ խառնիր, դիր տոպրակի մեջ, փակիր, բարձրանալու տեղ թող: Գիշերը դիր սառնարանում:
Խմորիչով խմոր սոդայով
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
Խմորիչը լուծիր 50 գ տաք ջրում, ավելացրու հալած մարգարինը, ձվի հետ հարած շաքարավազը, թթվասերը սոդայով և աղով: Լավ խառնիր և ալյուրն ավելացրու: Թող խառնուրդը 10 րոպե հանգստանա:
Կաթնաշոռով խմոր
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
Ալյուրը խառնիր աղին և սոդային: Առանձին հարիր կարագը և շաքարավազը, ավելացրու կաթնաշոռը, ձուն և լավ խառնիր: