Շատ համեղ, նուրբ և անուշաբույր խաչապուրի` բառացիորեն մի քանի րոպեում. հրաշալի բաղադրատոմս


12:12 , 27 հունվար, 2018

Ներկայացնում ենք շատ համեղ, նուրբ և անուշաբույր խաչապուրիի բաղադրատոմս:

Բաղադրիչները՝

Պատրաստումը

Չափել բոլոր բաղադրիչները, խմոր պատրաստել՝ կեֆիրի մեջ լցնելով շաքարավազը, աղը, սոդան, մարել քացախով, խառնել:

Մաս-մաս ավելացնել մաղած ալյուրը, շարունակել խառնել, մինչև պինդ խմոր ստացվի:

Խմորն ալյուրի հետ դնել սեղանին: Դնել տոպրակի կամ սննդային թաղանթի մեջ, թողնել 20 րոպե:

Կոշտ պանիրը մանր քերել, ավելացնել մեկ պտղունց աղ, կաթնաշոռը, սխտորը, խառնել: Պետք է պինդ զանգված ստացվի, բաժանել 4 մասի:

Խմորը նույնպես բաժանել 4 մասի, յուրաքանչյուրը բացել 4 մմ հաստությամբ: Խմորի ծայրին դնել միջուկը, տարածել, ծածկել երկրորդ շերտով, ծայրը լավ կպցնել: Ներսում չպետք է օդ լինի:

Պատրաստի կարկանդակը կարելի է ձեռքերով հարթեցնել կամ զգուշությամբ գրտնակել:

Ձեթը տաքացնել, կարկանդակները դնել թավայի մեջ, տապակել, մինչև կարմրի:

Նույն կերպ երկրորդ կողմը տապակել: