Life.panorama.am-ը գրում է.
Բրիտանիայի գիտնականները մի շարք ուսումնասիրություններ են կատարել ու պարզել ճակընդեղի (բազուկ) բաղադրություն ու յուրահատկությունները: Արդյունքները ցույց են տվել, որ բազուկի պարբերաբար օգտագործումը բարելավում է առողջությունը:
Սննդակարգում բազուկի ներառումը սրտանոթային հիվանդություններից պաշտպանվելու հիանալի միջոց է: Սա բացատրվում է բազուկի մեջ նատրիումի բարձր քանակությամբ: Բազուկով պատրաստված ուտեստները բարելավում են արյան անոթների աշխատանքը:
Ամբողջակցան հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ