Դուք վաղո՞ւց եք փնտրում իսկական խաչապուրու բաղադրատոմս։ Ահա, ես կկիսվեմ ձեզ հետ այս բաղադատոմսով, որն ինձ մի ծեր վրացի է տվել:
Ահա այդ հայտնի ուտեստի բաղադրատոմսը, որը կգրավի ձեզ իր պատրաստման պարզ ու հասանելի եղանակով:
Բաղադրիչներ
Պատրաստումը՝
Խառնում ենք կեֆիրն ու հավկիթները, ապա ավելացնում շաքարավազը, աղը, բուսական յուղը և կրկին խառնում:
Մաղելով ավելացնում ենք 2 բաժակ ալյուր սոդայի հետ: Խմորը խառնելու ընթացում դանդաղ ավելացնում ենք մնացած ալյուրը: Խմորը պետք է ստացվի փափուկ և էլաստիկ:
Խմորը դնում ենք խորը ամանի մեջ, ծածկում սրբիչով և այդպես թողնում: