Ամառը հիանալի շրջան է, երբ մենք կարող ենք ուտել համեղ մրգեր և բանջարեղեն, ստանալ մեծ քանակով վիտամիններ և դրա հետ մեկտեղ չգիրանալ: Այնուամենայնիվ, մթերքների ընտրության հարցում ամռանը պետք է զգույշ լինել, քանի որ հաճախակի են լինում փչացած մթերքների պատճառով թունավորումները:
Առաջին հերթին պետք է ուտել այն մթերքները, որոնք կլրացնեն օրգանիզմի հանքային նյութերի ու ջրի պակասը:
Այդպիսի հատկություն ունեն մրգերն ու պտուղները, հատկապես սեխ, ձմերուկ, տանձ, խնձոր, ծիրան, ելակ, ազնվամորի և այլն:
Շատ կարևոր է նաև բանջարեղենը՝ վարունգ, պոմիդոր, տաքդեղ, սամիթ, մաղադանոս, նեխուր, անանուխ: Չմոռանանք սպանախի մասին, որը հարուստ է մագնիումով ու լյութեինով, որոնք պաշտպանում են մեր մաշկն ու աչքերը արևի ճառագայթներից:
Անհրաժեշտ է հետևել մի քանի կանոնների՝