Համարվում է, որ պեստո սոուսը ստեղծվել է հենց Գենույա քաղաքում: Գենույացիները հպարտանում են իրենց այս “ֆիրմային” սոուսով, որը պատրաստվում է ձիթապտղի ձեթով, ռեհանով, պանրով և ընկույզով:
Օդանավակայանի աշխատակիցները պնդում են, որ թույլ են տվել ձեռքի ուղեբեռում պեստո սոուսով տարա տեղափոխել, քանի որ ավելի ու ավելի են հաճախակիացել թույլատրվածից ավելի շատ ծավալով պեստոյի տարաների հայտնաբերման դեպքերը ստուգման ժամանակ: Իսկ այժմ ստիպված չեն լինի գցել պեստոյի տարաները ստուգումից հետո:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ: