Ինչպե՞ս ճիշտ օգտագործել սոդան խմորեղենում


09:29 , 20 հունիս, 2017

Դարեր առաջ թխվածքները եղել են համեղ, քաղցր, սակայն, շատ ծանր կառուցվածքով:
Եվ միայն կերակրի սոդայի օգտագործումից հետո է բիսկվիթը ստացել ներկայիս օդեղեն և սպունգանման տեսքը:
Կերակրի սոդան շատ կարևոր բաղադրիչ է խոհանոցում: Այն հաճախ է օգտագործում խոհարարության մեջ՝ որպես փափկեցնող, փխրեցնող և այլ կարևոր հատկություններ հաղորդող նյութ:
Եվ այսպես, ինչպե՞ս ճիշտ օգտագործել սոդան, որպեսզի խմորեղենը ստացվի փափուկ և փարթամ:

Hangtsvats-soda-marvats-soda

bartsr-biskvit

Ի դեպ, ներկայումս շատ լայն տարածում ունի նաև փխրեցուցիրը, որն իրենից ներկայացնում է սոդայի, կիտրոնաթթվի և ալյուրի կամ օսլայի խառնուրդ:

Այստեղ կարող եք գտնել բազմաթիվ թխվածքների բաղադրատոմսեր, որոնք սոդայի շնորհիվ կլինեն փխրուն և թեթև:

Դե ինչ, հաջողություն ենք մաղթում խոհանոցում, և շատ համեղ թխվածքներ: