Քրքումը շատ հզոր հակաբորբոքային համեմունք է, այն մեղմացնում է առողջական խնդիրները, այդ թվում՝
Սթրեսը բորբոքման հիմնական պատճառն է, հանգեցնում է տարբեր հիվանդությունների: Իսկ քրքումը բնական միջոց է, որը կօգնի պայքարել այդ բոլոր հիվանդությունների և ախտանիշերի դեմ:
Խնձորը շատ օգտակար է, հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում այս դեպքերում՝
Ոսպը ևս շատ օգտակար է, ունի հզոր հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային հատկություններ:
Մասնավորապես՝ օգնում է այս դեպքերում՝
Ոսպը հարուստ է սպիտակուցով, երկաթով, մագնեզիումով: Կարմիր ոսպն ավելի արժեքավոր սննդային հատկություններ ունի, քան մյուս տեսակները:
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
1. Կարմիր ոսպը լվացեք սառը ջրով:
2. Թողեք քամվի, ավելացրեք կոկոսի յուղը, տապակեք սոխը, մինչև այն դառնա փափուկ ոսկեգույն:
3. Ավելացրեք քրքումն ու խնձորը, խառնուրդը եփեք 2 րոպե:
4. Հաճախ խառնեք, հետո ավելացրեք ջուրն ու ոսպը:
5. Խառնուրդը եռացրեք, ծածկեք և եփեք 15 րոպե:
6. Ավելացրեք կոկոսի կաթը և համեմունքներ, եփեք, մինչև ոսպը փափկի:
7. Ավելացրեք 1 բաժակ ջուր, եթե նախընտրում եք ոչ շատ խիտ ապուր, թողեք եռա ևս 2 ժամ:
8. Պետք է ապուրը տաք ուտեք, այն կարող եք զարդարել դդմի սերմերով և կոկոսի փաթիլներով: