14:06 , 30 մայիս, 2017
Վաղուց հայտնի է գազարի հյութի օգտակարության մասին, որը պարունակում է բետա-կարոտին։ Կենդանիների վրա կատարված մի շարք փորձերից հետո ամերիկյան հետազոտողները հանգել են եզրակացության, որ գազարի հյութի կորոտինոիդները նվազեցնում են նաև օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը։
Արիզոնայի համալսարանից հետազոտության հեղինակները պնդում են, որ առնետներին, որոնց տվել են գազար, 30 տոկոսով նվազել է սակավարյունությամբ հիվանդանալու հավանակությունը։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ
այստեղ