Նուրբ ու շատ համեղ տորթ, որը անչափ դուր կգա Ձեր հյուրերին
09:10 , 27 մայիս, 2017
Բաղադրիչներ
Միջուկի համար՝
ջեմ ծիրանի - 200 գր
ջուր - 1 ճ/գդ
ռոմ - 2 ճ/գդ
Օշարակի համար՝
ջուր - 50 մլ
շաքարավազ - 50 գր
ռոմ - 1 ճ/գդ
Ջնարակի համար՝
շաքարավազ - 250 գր
շոկոլադ սև - 200 գր (75%)
ջուր - 80-100 մլ
Պատրաստման եղանակ
Պատրաստում ենք շոկոլադե բիսկվիթ, ահա այս եղանակով, ցանկության դեպքում կակաոյի քանակությունը ավելացնում ենք: Պարաստում ենք օշարակը: 50 մլ ջուրն ու շաքարավազը դնում ենք մարմանդ կրակին և անընդհատ խառնելով հասցնում ենք եռման: Վերցնում ենք կրակից և ավելացնում ռոմը: Պարաստում ենք միջուկը: Ծիրանի ջեմը հարում ենք 1 ճ/գդ ջրի հետ և անցկացնում մաղով: Ջեմը դնում ենք մարմանդ կրակին և հասցնում եռման: Վերցնում ենք կրակից և1 ճ/գդ ռոմ ավելացնում:
Հավաքում ենք տորթը: Շոկոլադե բիսկվիթը 2 մասի ենք բաժանում և տոգորում օշարակով: Այնուհետև լցնում ենք միջուկը և դնում երկրորդ շերտը:
Երկրորդ շերտը նույնպես տոգորում ենք օշարակով և քսում մնացած ծիրանի ջեմը: Թողնում ենք ողջ գիշեր սառնարանում, որ ներծծվի: Պատրաստում ենք ջնարակը: Շաքարավազն ու ջուրը դնում ենք մարմանդ կրակին և անընդհատ խառնելով տաքացնում՝ ստանալով համասեռ զանգված: Ավելացնում ենք շոկոլադն ու տաքացնում ևս 30-40 վայրկյան:
Տորթը շոկոլադապատում ենք և ըստ ցանկության զարդարում: