Եթե ուսումնասիրենք ազգային վիճակագրական ծառայության հրապարակած տվյալները, ապա կտեսնենք, որ այս տարվա առաջին երկու ամիսներին Հայաստանում արտադրվել է 576.8 տոննա պահածո:
Եթե համեմատենք այս ցուցանիշը մեկ տարվա վաղեմություն ունեցող արդյունքների հետ, ապա կտեսնենք, որ 2017 թվականի աճը կազմում է 99.7 տոկոս:
Այս առումով զգալի առաջնթաց է գրանցվել բանջարեղենի և մսի պահածոների արտադրությունում: Առաջինում գրանցվել է 34.5 տոկոսանոց աճ, իսկ երկրորդը ավելացրել է իր արտադրության ծավալները 2,5 անգամ: