09:23 , 13 ապրիլ, 2017
Բաղադրիչներ
- թթվասեր - 500 գր
- պանիր - 200 գր
- ձու - 5 հատ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- սոխ - 2 գլուխ
- բուսայուղ - 1 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Պելմենին պատրաստում ենք ահա այս եղանակով, սակայն խմորի մեջ կանաչի չենք գցում և չենք եփում:
Սոխը կտրատում ենք և կարագով տապակում:
- Ձվերն ու թթվասերը հարում ենք, աղ ու պղպեղ ցանում:
- Բուսայուղապատ ձևամանի մեջ լցնում ենք պելմենիները, վրան լցնում սոխն ու թթվասերային խառնուրդը:
- Վրան պանիր ենք քերում և թխում 30-40 րոպե նախօրոք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Թխվելուց 10-15 րոպե հետո ձևամանի վրա փայլաթիթեղ ենք դնում: Ահա և վերջ:
Իսկ Դուք նման պելմենի համտեսե՞լ եք: