09:18 , 13 մարտ, 2017
Բաղադրիչներ
- հավի փափկամիս - 4 հատ
- ձիթայուղ - 1 ճ/գդ
- սունկ շամպինիոն - 250 գր
- սոխ - 1 գլուխ
- քիմիոն - ըստ ճաշակի
- գինի սպիտակ - 80 մլ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 50 մլ
- կարագ - 20 գր
Պատրաստման եղանակ
- Հավի փափկամսերը ծեծում ենք, ըստ ճաշակի համեմունքներ ավելացնում և տապակում:
- Պատրաստի փափկամսերը դնում ենք ափսեի մեջ և ծածկում փայլաթիթեղով:
- Կտրում ենք սոխն ու սնկերը, լցնում քիմիոնը, աղն ու սև պղպեղը: Տապակի մեջ լցնում ենք 50 մլ ջուր և զանգվածը տապակում: Ավելացնում ենք սերուցքն ու գինին և ևս 5-7 րոպե տապակում:
- Վերջում վրան դնում ենք կարագի կտորը:
- Փափկամսի վրա լցնում ենք սոուսը և մատուցում:
Փափկամիս , որից անհնար է հրաժարվել: