09:00 , 23 հունվար, 2017
Բաղադրիչներ
- 2 մեծ շնիցելի համար՝
- հավի կրծքամիս - 1 հատ
- պանիր - 2 կտոր
- խոզապուխտ - 2 կտոր
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- Թաթախելու համար՝
- ձու - 1 հատ
- ալյուր - ըստ ճաշակի
- չորահաց - ըստ ճաշակի
- Ինչպես նաև՝
- բուսայուղ - տապակելու համար
Պատրաստման եղանակ
- Հավի կրծքամիսը երկու հավասար մասի ենք բաժանում և մաքրում թաղանթներից: Կտորներից մեկի վրա դանակով կտրվածք ենք անում, գրքի նման բացում և աղ ու պղպեղ ցանում: Մուրճով հարվածում ենք, դարձնում մեկ մեծ, հարթ շնիցել (ցանկալի է դա անել թաղանթով, որպեսզի միսը չպատռվի):
Շնիցելի կենտրոնում դնում ենք պանրի ու խոզապուխտի կտորները: Միսը նրբաբլիթի նման խնամքով փաթաթում ենք: Եթե ամեն ինչ ճիշտ ենք անում, թելով կամ չոփիկով լրացուցիչ ամրացնելու կարիք չկա: Նույն գործընթացը կրկնում ենք կրծքամսի մյուս կտորի հետ:
Առանձին ափսեների մեջ լցնում ենք ալյուրը, չորահացի փշրանքները և հարած ձուն, որին ցանկության դեպքում կարելի է կաթ ավելացնել: Հետո փաթաթած մսերը հերթականությամբ թաթախում ենք ալյուրի, ձվի և փշրանքների մեջ:
- Տապակում ենք լավ տաքացրած բուսայուղի մեջ, ամեն կողմից 5-6 րոպե՝ չմոռանալով տապակել նաև կողքերը:
- Պատրաստի շնիցելը դնում ենք թղթե անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղայնությունը դուրս գա:
- Ահա և վերջ:
Եվ չմոռանաք, որ այսպիսի հիանալի ուտեստ պատրաստելիս անհրաժեշտ է հոգալ նաև սիրելի խավարտի մասին :