22:00 , 23 դեկտեմբեր, 2016
Բաղադրիչներ
- հյութ լոլիկի - 2 բաժակ
- ժելատին - 2 ճ/գդ
- լոլիկ - 1 հատ
- պանիր - 50 գր
- խոզապուխտ - 50 գր (կամ երշիկ)
Պատրաստման եղանակ
- Պանիրը, խոզապուխտ ու լոլիկը միևնույն հաստությամբ շրջանաձև կտրատում ենք:
Ժելատինը լցնում ենք լոլիկի հյութի մեջ, կրակի վրա խառնելով լուծում և հասցնում սենյակային ջերմաստիճանի:
Հավաքում ենք նախուտեստը: Շարում ենք պանիր-լոլիկ-խոզապուխտ-պանիր-լոլիկ-խոզապուխտ հերաթականությամբ՝ յուրաքանչյուրը կտորը դնելիս թրջում լոլիկի հյութի մեջ: Վերջում լցնում ենք լոլիկի հյութը (մինչև բաժակի ծայրը) և մի քանի ժամով տեղափոխում սառնարան:
Նախուտեստը հանում ենք սառնարանից, մի քիչ դնում տաք ջրի մեջ և հեշտությամբ շրջում ենք բաժակի մեջ: Զարդարում ենք կանաչիով:
- Ահա և վերջ:
Լոլիկով նախուտեստ-ժելեն պատրաստ է: Իսկ Ձեզ դուր եկա՞վ: