Շոկոլադե տորթ ծիրանաչրով


20:00 , 21 դեկտեմբեր, 2016

Բաղադրիչներ

Պատրաստման եղանակ

Շոկոլադե բիսկվիթը պատրաստում ենք ահա այս եղանակով:

Ծիրանի չրի վրա ջուր ենք լցնում, թողնում 15 րոպե, այնուհետև բլենդերով հարում ենք:

Պատրաստում ենք օշարակը: Ջուրն ու շաքարավազը դնում ենք կրակին և խառնում այնքան, մինչև շաքարավազը լիովին լուծվի: Ավելացնում ենք լիկյորը և հովացնում:

Պատրաստում ենք կրեմը: Սերուցքն ու շաքարի փոշին լավ հարում ենք, ավելացնում մասկարպոնեն:

Հավաքում ենք տորթը: Բիսկվիթը 3 մասերի ենք բաժանում:

3 մասերն էլ փափկեցնում ենք օշարակով:

Լցնում ենք ծիրանաչրի կեսը:

Այնուհետև լցնում ենք կրեմի կեսը, իսկ վրան՝ քերած շոկոլադը: Դնում ենք 2-րդ շերտը և նույն գործողությունները կրկնում: Այնուհետև դնում ենք 3-րդ շերտը, կողքերը կրեմապատում և 7-8 ժամով տեղափոխում սառնարան:

Ջնարակի պատրաստ լինելուց 30 րոպե առաջ տորթը տեղափոխում ենք սառցախցիկ:

Պատրաստում ենք ջնարակը: Ժելատինը ջրում թրջում ենք:

Կարագը հալցնում ենք, ավելացնում շաքարավազը, կակաոն և սերուցքը: Մարմանդ կրակին խառնում ենք այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված:

Ժելատինը տաքացնում ենք և լցնում ջնարակի մեջ:

Տորթը հանում ենք սառցախցիկից, պատում ջնարակով և վրան լցնում կամ բիսկվիթի փշրանքներ, կամ՝ զարդարում ըստ ցանկության:

Ահա և վերջ: