Ցնցող փաստեր գազեր բաց թողնելու մասին, որոնք շատ քիչ մարդ գիտի


05:48 , 27 հոկտեմբեր, 2016

Հետաքրքիր փաստեր գազերը բաց թողնելու մասին, որոնց մասին դուք հաստատ չգիտեք:

Image result

1. Միջինը, աղիքից կենսագործունեության գազանման արտադրանքի մեկ արտանետումը պարունակում է`

2. Գազերի ջերմաստիճանը «կրակոցի» պահին կազմում է 36,9օС։

3. Գազերի արտանետումը աղիքից կազմում է վայրկյանում ավելի քան 3 մետր։

4. Մարդ օրական արտադրում է մոտ կես լիտր գազանման արտադրանք։

5. Կանայք հոտ են հանում նույնքան, որքան տղամարդիկ։

6. Գազը, որը նման տհաճ հոտ է ստեղծում, կոչվում է ծծմբաջրածին: Որքան շատ եք ուտում ծծումբ պարունակող մթերք (ձու, սխտոր, սոխ, լոբի, կաղամբ, պանիր), այնքան ուժեղ «կաղտոտեք օդը»։

7. Մարդկանց մեծ մասը հոտ է հանում օրական մոտ 14 անգամ։

8. Մարդիկ հոտ են հանում անգամ մահից հետո։

9. Դուրս եկող գազը իսկապես կարող է բոցավառվել։

10. Որոշ բնապահպաններ կարծում են, որ աղիքներից գազանման արտադրանքը անդառնալի վնաս է հասցնում շրջակա միջավայրին: