Այսքան ժամանակ դուք սխալ եք խաշել ձվերը. անպայման սրանից կաթացրեք ջրի մեջ


03:18 , 26 հոկտեմբեր, 2016

Հարցին, թե ինչպես ճիշտ եփել ձվերը, կարող է պատասխանել անգամ երեխան:

Թվում է, թե ինչը կարող է հեշտ լինել ձվի խաշելուց:

Սակայն ժամանակի հետ անգամ ամենաիդեալական տանտիկինը բախվում է ձվի կճեպի ճաքելու, պայթած թաղանթի ու սպիտակուցի նարնջագույն ներկվելու հետ:

Բացի այդ՝ ձվի կճեպի տակ ընկած ջուրը կարող է բակտերիաների պոտենցյալ աղբյուր լինել:

Ինչպես խաշել ձուն

Ձվերը ողողեք ջրով ու հեռացրեք կողմնակի աղտոտվածությունը կճեպի վրայից, այնուհետ դրեք կաթսայի մեջ ու սառը ջուր ավելացրեք:

Դրեք կրակի վրա:

Ջրի մեջ մինչ եռալը լցրեք կես լիմոնի հյութ:

Այն նախապես կանխում է ձվերի ճաքելը:

Իսկ եթե ձուն նախապես ճաքած է, ապա այդ դեպքում կիտրոնի հյութը ախտազերծում է ջուրն ու կսպիտակեցնի սպիտակուցը: