- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:30 րոպե
Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 250 գր
- սոխ կանաչ - մի քանի ճյուղ
- սխտոր - 1 պճեղ
- ձիթայուղ - 2 ճ/գդ
- սպանախ - 250 գր
- արգանակ բանջարեղենային - 500 մլ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 200 մլ
- քացախ - 2 ճ/գդ
- պանիր - 2 ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Կարտոֆիլն ու սխտորը մաքրում ենք, մանր կտրատում, իսկ կանաչ սոխը կտրատում կլոր-կլոր: Բոլորը միասին լցնում ենք կաթսայի մեջ և 3-4 րոպե ձիթայուղով շոգեխաշում:
- Ավելացնում ենք արգանակն ու եփում ևս 5-7 րոպե: Ավելացնում ենք սպանախը, սերուցքը, աղ ու պղպեղ ենք ցանում, հասցնում եռման, կրակը թուլացնում ու եփում ևս 8-10 րոպե: Ամենավերջում լցնում ենք քացախը:
- Ապուրը տրորում ու խյուսի ենք վերածում, լցնում ենք ափսեների մեջ, վրան ցանում քերած պանիրն ու կաթեցնում մի քանի կաթիլ ձիթայուղ:
- Բարի ախորժակ:
Սպանախով այս կրեմ-ապուրը աչք է շոյում ու լավ տրամադրություն հաղորդում