09:00 , 6 սեպտեմբեր, 2016
- Մատուցվում է:Անմիջապես
- Նախն. ժամանակ:15 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ:10 րոպե
Բաղադրիչներ
- սոխ - 1 գլուխ
- գազար - 2 հատ միջին չափսի
- տաքդեղ - 1 հատ
- սունկ շամպինիոն - 300 գր
- ոլոռ - 150 գր (կանաչ, սառեցրած)
- սխտոր - 2-3 պճեղ
- կանաչի - 1 թ/գդ (չորացրած)
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Սոխն ու սխտորը մանր կտրատում ենք, գազարն ու պղպեղը՝ ձողաձև, իսկ սնկերը՝ լայնակի: Տապակի մեջ լցնում ենք 2 ճ/գդ բուսակայուղը և միջին ուժգնության կրակին տաքացնում: Լցնում ենք սոխն ու գազարը և 4-5 րոպե տապակում: Ավելացնում ենք պղպեղն ու խառնելով տապակում ևս 3-4 րոպե:
- Ավելացնում ենք սխտորը, կանաչեղենը, ոլոռն ու սունկը: Խառնելով տապակում ենք ևս 2-3 րոպե: Համեմում ենք աղով ու պղպեղով՝ ըստ ճաշակի:
- Պատրաստ է, բարի ախորժակ:
Ի դեպ, բանջարեղենային սոթե կարելի է մատուցել թե՛ որպես խավարտ, թե՛ որպես առանձին կերակուր