Կիտրոնով և ելակով անուշաբույր լիկյոր. այն, ինչի կարիքն զգում եք ամառային շոգ օրերին
09:15 , 6 օգոստոս, 2016
Բաղադրիչներ
շաքարավազ - 1 բաժակ
ջուր - 5 բաժակ
ելակ - 500գր
հյութ կիտրոնի - 1 բաժակ
օղի - 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակ
Ելակը բլենդերով տրորում ենք, և ստացված խյուսը կիտրոնի հյութի հետ լցնում սառույցով լի սափորի մեջ:
1 բաժակ շաքարավազը և 1 բաժակ ջուրը կաթսայում խառնում ենք, դնում կրակին ու տաքացնում այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի: Ստացված օշարակը սառեցնում ենք և ավելացնում ելակի ու կիտրոնի խառնուրդին: Այնուհետև ավելացնում ենք մնացած սառը ջուրը (4 բաժակ):
Դե իսկ վերջում ավելացնում ենք օղին:
Այս համեղ լիկյորը մատուցում ենք կիտրոնի կտորներով: Բարի ախորժակ:
Հետևե՛ք մեր խորհրդին և հատկապես ամառային շոգ օրերին ելակով լիկյոր վայելեք: Համոզված եղեք, որ այն կառույգացնի Ձեզ և կվերականգնի աշխատունակությունը: