13:30 , 27 հունիս, 2016
Բաղադրիչներ
- թխվածքաբլիթ - 300գր (փխրուն)
- կարագ - 80գր
- խտացրած կաթ - 400մլ
- ձու - 3 հատ (դեղնուց)
- կիտրոն - 1/2 հատ
Պատրաստման եղանակ
- Կտրատում ենք թխվածքաբլիթը, ավելացնում ենք խորանարդիկներով կտրատված սառը
կարագը ու ձեռքերով տրորելով վերածում զանգվածը փշրանքի:
Ստացված զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ և թխում 15 րոպե 180 աստիճանում:
- Հարում ենք ձվի դեղնուցներն ու խտացրած կաթը, ապա կրեմի մեջ քամում ենք
կիտտրոնի հյութը և շարունակում հարել ևս 5 րոպե:
- Հանում ենք թխվածքը ջեռոցից, վրան լցնում կրեմը, գդալով հարթեցնում և կրկին դնում ջեռոցի մեջ 10 րոպեով:
- Պատրաստի թխվածքը հանում ենք ջեռոցից, թողնում որ սառչի և մատուցում:
Մատուցելիս զարդարեք խտացրած կաթով թխվածքը հատապտուղներով, կտրատված մրգերով կամ քերած շոկոլադով: