Նշված բաղադրիչները նախատեսված են 6 չափաբաժնի համար։
Շատ կարևոր է, որպեսզի խնձորները շատ հյութեղ լինեն և մի քիչ թթվաշ։ Այդ դեպքում քաղցր կարամելի և թթվաշ խնձորի կոնտրաստն ավելի հետաքրքիր կլինի։ Խնձորները լվանում ենք և լավ չորացնում։ Խնձորի պոչերը հանում ենք և դրանց փոխարեն փայտիկներ ենք խրում։
Մնացած բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք կաթսայի մեջ։
Դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա և 10-20 րոպե (ժամանակը կարող է տարբեր լինել) եփում ենք մինչև բաց շագանակագույն դառնա։
Կարամելը կաթեցնում ենք ամանի մեջ, եթե կաթիլները սառում են և պնդանում, նշանակում է կարամելը պատրաստ է։ Խնձորները թաթախում ենք կարամելի մեջ և տեղափոխում ենք յուղաթղթով կամ կարագով պատված սկուտեղի մեջ։ Թողնում ենք կարամելն ամբողջությամբ սառչի և վայելում ենք։
Ինչպես համոզվեցիք, կարամելացված խնձորներ ստանալը չափից դուրս հեշտ է: