Դժվար է պատկերացնել, բայց քաղցկեղին կարելի է հաղթել երեք ամսից: Բավական է միայն պահպանել պարզ և հասանելի դիետա:
Բժշկուհի Ջոաննա Բադվիգը՝ այս դիետայի ստեղծողը, ապրել է 95 տարի: Իր ամբողջ կյանքը նա նվիրել է քաղցկեղի առաջացման խնդիրների ուսումնասիրությանը:
Իր ուսունասիրությունների արդյունքում բժիշկ Բադվիգը եկել է այն եզրակացության, որ առողջության հիմնական թշնամիները զտված (ռաֆինացված) ճարպերն ու ածխաջրերն են: Ավելի պարզ ասած՝ ժամանակակից, դիետիկ սնունդն ուղիղ ճանապարհ է դեպի օրգանիզմի աշխատանքի ձախողումը:
Ճարպաթթուների դեֆիցիտ մեր արգանդի բջիջներում և այնպիսի հիվանդություններ, ինչպիսին են ինֆարկտը, աթերոսկլերոզը, խոցային հիվանդությունները… Բայց կարիք չկա անմիջապես վերցնել և ուտել մայոնեզով բուտերբրոդ կամ սկսել ուտել անսահմանափակ քանակությամբ թխվածքաբլիթներ:
Բժիշկ Բադվիգը հաստատել է, որ ամենաշատ քանակությամբ ճարպաթթու կա չզտված կտավատի յուղի մեջ, իսկ կաթնաշոռը հարուստ է պրոտեիններով: Այս երկու մթերքների համադրությունը ոչ միայն կանխարգելում է հիվանդությունները, այլ նաև համադարման է (панацея):
Զարմանալի դեղամիջոցի բաղադրատոմսը շատ պարզ է: Բավական է 2 ճաշի գդալ օրգանական կտավատի յուղը լավ տրորել 100-150 գրամ թարմ կաթնաշոռի հետ: Երեք ամիս օրը մեկ անգամ օգտագործելուց հետո հիվանդները զգալի փոփոխություններ էին զգում:
Ընդհանուր առողջության ամրապնդման համար կարելի է ավելացնել կաթնաշոռի քանակը և պակասեցնել յուղինը՝ ըստ ճաշակի: