Շաքարին փոխարինող նյութերն ավելի վտանգավոր են, քան մարդիկ կարծում են


23:44 , 19 սեպտեմբեր, 2014

Tert.am-ը գրում է.

Ցածր կալորիականությամբ շաքարին փոխարինող արհեստական նյութերը, հակառակ տարածված կարծիքի, բարձրացնում են գիրության ռիսկային գործոնը: Այս մասին հաղորդում է Meddaily.ru-ն՝ հղում կատարելով The Daily Mail-ին:

Այդպիսի նյութեր կարելի է գտնել դիետիկ գազավորված ըմպելիքներում: Շաքարին փոխարինող վտանգավոր նյութերն են՝ սախարինը, սուկրալոզն ու ասպարտամը:

Աբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ