Life.panorama.am-ը գրում է.

Կարտոֆիլը ոչ միայն համեղ է, այլ նաև այն կարելի է համատեղել ցանկացած սննդակարգի հետ: Կարտոֆիլը մեծ քանակությամբ B6 վիտամին է պարունակում, որն օգնում է նվազեցնել դեգեներացիոն հիվանդությունների հավանականությունը, ինչպես նաև, կանխարգելում է սրտի կաթվածը: Կարտոֆիլը հարուստ է նաև C վիտամինով, որը ամուր ատամներ և ոսկորներ ունենալու գրավականն է:

Այս վիտամինը կարևոր դերակատարում ունի մարսողական համակարգի լավ աշխատանքում, ինչպես նաև, արյունատար բջիջիների կազմավորման գործում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել