Բժիշկ Դևիդ Փերլմաթերը` ԱՄՆ դիետոլոգիայի քոլեջից, վստահ է, որ ածխաջրերով հարուստ սննդակարգը (մրգեր, բանջարեղեններ) բարձրացնում է ուղեղի չորացման, թուլամտության, Ալցհեյմերի հիվանդության, կոգնիտիվ խախտումների և այլ հիվանդությունների վտանգը:
Ածխաջրերի կալորեաները շաքարի մակարդակի և այլ տհաճ հետևանքների պատճառ են դառնում:
Սակայն, իր հերթին ածխաջրերով ոչ հարուստ սննդակարգերը օրգանիզմը զրկում են մի շարք կարևոր նյութերից և ընկճախտի պատճառ դառնում:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել