Անհրաժեշտ է`

1 կգ կարտոֆիլ

1 միջին չափսի կարմիր սոխ` կլորներով կտրատած

1 կանաչ պղպեղ` մանր կտրատած

3 ճաշի գդալ մանր կտրատած մաղադանոս

կես կիտրոնի հյութ

1/3 բաժակ բուսայուղ

աղ, պղպեղ

 

Պատրաստման եղանակը`

Կարտոֆիլը կեղևով եփել, մինչև չփափկի: Թողնել, որ մի-փոքր սառչի, կտրատել մեծ կտորներով:

Կարտոֆիլը դնել մեծ ամանի մեջ, ավելացնել սոխն ու պղպեղը, լավ խառնել: Ավելացնել լիմոնի հյութ և մաղադանոս: Կրկին լավ խառնել: Ավելացնել յուղ և աղն ու պղպեղը, խառնել և թողնել մի քանի ժամ:

Աղցանը կարող եք մատուցել տապակած գառան, թռչնամսի և ձկան մսի հետ:

Բարի ախորժակ :)

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել