Եթե ալկոհոլային խմիչքների հետ սխալ ուտեստներ օգտագործենք, դա կարող է բերել օրգանիզմում վտանգավոր խանգարումների։ Փորձագետները պատմել են, թե խմելու պահին ինչպիսին պետք է լինի սնունդը։ Այս մասին գրում է Healthy Style կայքը։

«Եթե որոշել եք խմել, ապա անպայման պետք է այնպիսի սնունդ ունենաք ձեռքի տակ, որը ալկոհոլը հանում է օրգանիզմից»,– ասում են փորձագետները։ Նրանց խոսքերով՝ երբեք չի կարելի համատեղել ալկոհոլը շաքար պարունակող մթերքներով՝ շոկոլադով, կոնֆետներով։- Դա կարող է բերել արյան մեջ շաքարի կտրուկ աճի և ինսուլինի մեծ քանակություն արտադրել, ինչն էլ հղի է հիպոգլիկեմիայի առաջացմամբ։ Ալկոհոլային խմիչքների հետ ամենալավը այնպիսի ուտեստներ օգտագործելն է, ինչպիսիք են խաշած կարտոֆիլը, բանջարեղենով թեթև աղցանը, անյուղ թռչնամիսը»,– խորհուրդ են տալիս փորձագետները։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել