Բաղադրամասեր
-
թթվասեր – 2 բաժակ,
-
կարագ – 200 գ,
-
շաքարավազ - 1 բաժակ,
-
ձու – 3 հատ,
-
ալյուր – 3 բաժակ,
-
սոդա – մի պտղունց,
-
ընկույզի միջուկ – 1 բաժակ,
-
շաքարի փոշի,
-
դարչին
Պատրաստման եղանակը
-
Կարագը թողնել սենյակային ջերմաստիճանում, փափկելուց հետո այն խառնել թթվասերին:
-
Երկու ձուն կոտրել, հարել, լցնել թթվասերի մեջ, մեկը թողնել միջուկի և վրան քսելու համար:
-
Թթվասերի խառնուրդին աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը, մի փոքր սոդա: Խմոր հունցել, դնել մի կողմ:
-
Պատրաստել միջուկը:
-
Ընկույզը մանրացնել, խառնել շաքարավազին, ավելացնել մի քիչ դարչին և մեկ ձվի սպիտակուցը: Լավ խառնել:
-
Խմորը բաժանել գնդերի: Ամեն գունդը բացել, եռանկյունաձև կտրատել:
-
Յուրաքանչյուր եռանկյունու լայն մասում մի փոքր միջուկ դնել, գլանակի պես փաթաթել:
-
«Սիգարետները» շարել տապակի մեջ, թխել 180 աստիճանում, մինչև թեթև վարդագույն երանգ ստանան: Ապա հանել, թողնել՝ սառչեն, և շաքարի փոշի ցանել վրան: