Բաղադրիչներ
- ձու - 3 հատ
- շաքարի փոշի - 75 գր
- կարագ - 100 գր
- շոկոլադ սև - 100 գր
- կոնյակ - 1 ճ/գ
- աղ - 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակ
Ձվի սպիտակուցներն առանձնացնում ենք դեղնուցներից։ Սպիտակուցներին ավելացնում ենք 1 պտղունց աղ ու հարում ենք՝ վերածելով փրփրանման զանգվածի։
Ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու շարունակում ենք հարել։
Հալեցնում ենք շոկոլադը ջրովի լի տարայի մեջ այնպես, որ շոկոլադով լի կաթսան չդիպչի ջրին։
Փափկած կարագը հարում ենք դեղնուցների հետ՝ ստանալով կրեմային զանգված։
Ստացված կրեմին ավելացնում ենք կոնյակն ու հալեցրած շոկոլադը։
Շոկոլադի զանգվածին ավելացնում ենք սպիտակուցային զանգվածի 1/3 մասն ու զգուշորեն խառնում ենք։
Ավելացնում ենք մնացած սպիտակուցային զանգվածն ու խառնում ենք՝ վերածելով միասեռ զանգվածի։ Ստացվում է շատ փափուկ ու թեթև կրեմային զանգված։
Ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու շարունակում ենք հարել։
Հալեցնում ենք շոկոլադը ջրովի լի տարայի մեջ այնպես, որ շոկոլադով լի կաթսան չդիպչի ջրին։
Փափկած կարագը հարում ենք դեղնուցների հետ՝ ստանալով կրեմային զանգված։
Ստացված կրեմին ավելացնում ենք կոնյակն ու հալեցրած շոկոլադը։
Շոկոլադի զանգվածին ավելացնում ենք սպիտակուցային զանգվածի 1/3 մասն ու զգուշորեն խառնում ենք։
Ավելացնում ենք մնացած սպիտակուցային զանգվածն ու խառնում ենք՝ վերածելով միասեռ զանգվածի։ Ստացվում է շատ փափուկ ու թեթև կրեմային զանգված։
- Լցնում ենք մատուցվող բաժակների մեջ, զարդարում ենք ըստ ճաշակի ու 2 ժամ թողնում ենք սառցախցիկում։
Ստացվում է նուրբ ու համեղ դեսերտ, որը սառած վիճակում պաղպաղակ է հիշեցնում, իսկ հալված վիճակում՝ սուֆլե։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/շոկմանժե/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել