ԱՄՆ գիտնականները թուրինջի օգտակար հատկություններն ուսումնասիրող զանգվածային հետազոտություն են իրականացրել։ Պարզվել է, որ այս պտուղը կարող է պայքարել տարբեր հիվանդությունների դեմ, ինչպես նաև նպաստել նյութափոխանակությանն ու նիհարելուն։ Այս մրգի 100 գրամը 42 կկալ է պարունակում, բայց միևնույն ժամանակ 31 մգ վիտամին C է պարունակում, որը օրգանիզմին պահանջվող օրական չափաբաժնի 50%-ն է կազմում։ Այս մրգի 100 գրամում նաև 1 գրամ սպիտակուց, 13 մգ ֆոլաթթու, 135 մգ կալիում, 22 մգ կալցիում, 9 մգ մագնիում, 2գ բջջանյութ է պարունակվում։ Թուրինջը հարուստ է նաև B1 և B6 վիտամիններով։

Healthy Style ամսագրում վերջերս հետաքրքիր հոդված է հրապարակվել, որտեղ Սան Դիեգոյում Սքրիփսի կլինիկայի Բժշկական սննդի հետազոտական կենտրոնի գիտնականները ապացուցում են, որ մարդիկ, ովքեր ամեն օր թուրինջի հյութ են օգտագործում կամ հենց միրգն են ուտում, պարտադիր կերպով նիհարում են։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել