Ամերիկացի գիտնական Մարկ Մենոլասկինոն հերքել է կարմիր գինու՝ առողջության համար օգտակարության առասպելը: Գիտնականն ապացուցել է, որ մեծ քանակությամբ կարմիր գինի օգտագործելը կարող է քաղցկեղի մի քանի տեսակների, ընկճախտի, դեմենցիայի առաջացման պատճառ դառնալ: Այն բացասաբար է ազդում նաև սրտի աշխատանքի վրա: Այդ մասին գրում է Segodnya.ua-ը:
Բժիշկ Մենոլասկինոյի կարծիքը հաստատում է բնաբույժ Իզաբել Շարկարը, ըստ որի՝ կարմիր գինին ամենավտանգավոր ալկոհոլային խմիչքն է մաշկի համար:
«Կարմիր գինին մաշկի բորբոքում է առաջացնում, կարմրություն և ցան: Դրա պատճառը մասամբ նրա մեջ առկա շաքարն է: Շաքար կա նաև ալկոհոլային այլ խմիչքների, առավելապես կոկտեյլների և լիկյորների մեջ, որոնց ավելացվում են քաղցր օշարակներ և հյութեր»,- ասել է Շարկարը:
Նյութի աղբյուր՝ http://operativ.am/?p=272853&l=am
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել