Բաղադրիչներ
- Հիմքի համար՝
- կակաո - 70 գ
- ջուր - 240 մլ
- շաքարավազ - 250 գ
- կարագ - 200 գ
- ձվի դեղնուց - 8 հատ
- ալյուր - 190 գ
- փխրեցուցիչ - 10 գ
- Մերենգայի համար՝
- ձվի սպիտակուց - 8 հատ
- շաքարավազ - 340 գ
- վանիլին - 80 գ
- Ջնարակի համար՝
- շոկոլադ սև - 75գ
- կակաո - 50 գ
- շաքարավազ - 50 գ
- ջուր - 80 մլ
- կարագ - 100 գ
Պատրաստման եղանակը
Նշված բաղադրիչները նախատեսված են 32 x 32 չափսի ձևամանի հաշվարկով:Պատրաստում ենք խմորը: Ջուրը, կակաոն, շաքարավազը, կարագը խառնում ենք իրար և եփում, մինչև ստանանք համասեռ զանգված: Մի քիչ սառեցնում ենք, ավելացնում ենք դեղնուցները, փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը և այդ ամենն իրար ենք խառնում: Տապակը պատում ենք յուղաթղթով, զանգվածը լցնում ենք տապակի մեջ և թխում 30 րոպե մինչև 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Փայտիկով փորձում եք․ եթե չոր է դուրս գալիս խմորի միջից, ուրեմն՝ պատրաստ է: Բիսկվիթը ցանցի վրա սառեցնում ենք:
Պատրաստում ենք մերենգան: Ձվի սպիտակուցները շաքարավազի և վանիլինի հետ հարում ենք, մինչ ստանանք փայլուն և լավ կայուն փրփուր:
Կրեմը լցնում ենք 3 սմ տրամագիծ ունեցող կլոր գլխադրով հրուշակեղենային պարկի մեջ: Ջեռոցը մինչ 140 աստիճան տաքացնում ենք: Շերտը 2 կամ 3 մասի ենք կիսում և դնում ենք յուղաթղթապատ տապակի մեջ, վրան ձևավորում ենք խողովակաձև 4 շերտ մերենգա: Այնուհետև այդ 4 շերտի վրա ավելացնում ենք 3 շերտ, իսկ դրա վրա՝ ևս երկուսը: Թխում ենք 20 րոպե: Մերենգան պետք է դրսից չոր լինի:
Պատրաստում ենք ջնարակը: Շոկոլադը, կակաոն, ջուրը, շաքարավազը, կարագը լցնում ենք կաթսայի մեջ և եփում մինչև ստանանք համասեռ զագված: Թողնում ենք՝ մի քիչ սառչի, այնուհետև լցնում ենք մերենգայի վրա և մի քանի ժամով տեղափոխում սառնարանը:
Ի դեպ՝ Կրեմբոն Իսրայելում հայտնի տորթ է, որն, ըստ էության, բիսկվիթային թխվածքաբլիթ է՝ ծածկված մերենգայով և ջնարակով։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել