Երեխաներս վաղուց է ինչ խնդրել էին պատրաստել լազանիա, որը «Гарфилд» մուլտֆիլմի մեջ այդքան համեղ տեսք ունի: Սակայն իմ խոհանոցում պարզվեց, որ այդքան մթերք չկա այն պատրաստելու համար: 

Մի քիչ մտածելուց հետո, եկա այն եզրակացությանը, որ կարելի է ավելի հեշտ տարբերակով կերակրել ընտանքիս: Փորձեցի պատրաստել «ծույլ լազանիա»:

Այս բաղադրատոմսը կիսում եմ ձեզ հետ: Նախազգուշացնում եմ, որ այս լավաշով լազանիան բավականին վտանգավոր է, քանի որ չեք կարողանալու կանգ առնել, միչ այն լրիվ չուտեք:

Լազանյա ջեռոցում

Ձեզ պետք կգա 200գ մսի ֆարշ:

Բաղադրատոմս

3 հատ լավաշ

200գ մսի ֆարշ

1սոխ

2լոլիկ

2բաժակ կաթ

2բաժակ ալյուր

150գ պանիր

աղ, սև պղպեղ, կանչի և մշկընկույզ

Պատրաստման եղանակ

Բուսայուղի մեջ տապակեք մսի ֆարշը 4 րոպե: Հետո աղ և սև պղպեղ լցրեք: Թողեք, որ այն սառչի:

Սոխը և լոլիկը բարակ կտրել և տապակել հենց նույն թավայում: Վերջում ավելացրեք կանաչեղենը: Պատրաստի բանջարեղենը դրեք ամանի մեջ:

Բեշամել սոուս

Որպեսզի պատրաստեք բեշամել սոուսը, կաթսայի մեջ լցրեք կաթը, իսկ վրան ավելացրեք ալյուրը: Այն հասցրեք եռման աստիճանի և խառնեք: Ավելացրեք աղ և մշկընկույզ:

Ամանի մեջ դրեք լավաշը այնպես, որ մնացած կեսը դուրս մնա: Ֆարշը տարածեք լավաշի վրա, սակայն բարակ շերտով: Ավելի յուրահատուկ համ ստանալու համար ֆարշի վրա քերեք պանիր: 

Վրան ավելացնել 3-4 թեյի գդալ պատրաստված սոուսը: Իսկ հետո լավաշի դուրս մնացած հատվածով ծածկել ամբողջ ֆարշը:

Բանջարեղենը ավելացրեք փակ լավաշի վրա և նոր լավաշով այն ծածկեք: 

Ամենավերջում վրան ավելացրեք սոուսի մնացած մասը և վրան քերեք պանիր: Իսկ հետո լազանյան դրեք գազօջախում 30րոպե 200աստիճանում: 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել