Բաղադրիչներ
- հավի ֆիլե - 400 գ
- հավկիթ - 4 հատ
- կարտոֆիլ - 4 հատ
- սոխ - 1 գլուխ
- վարունգ - 2 հատ
- սամիթ - մի քանի ճյուղ
- աղ - ըստ ճաշակի
- մայոնեզ - 10 ճ/գ
- լորի ձու - 4 հատ
- բուսայուղ - տապակելու համար
- պանիր - 100 գ
- պանիր հալված - 60 գ
Պատրաստման եղանակը
Հավի ֆիլեն աղաջրի մեջ եփում ենք: Հավկիթն ու լորի ձվերը խաշում ենք և կեղևազրկում: Սոխը երկար-երկար կտրատում ենք, վրան ջուր լցնում և մի քիչ այդպես թողնում: Կարտոֆիլը նույնպես երկար-երկար կտրատում ենք:
Կարտոֆիլները տապակում ենք, դնում ենք անձեռոցիկի վրա, որպեսզի բուսայուղը դուրս գա:
Կանաչիները կտրատում ենք, հավի ձվերն ու պանիրն անցկացնում քերիչով:
Հավի ֆիլեն և վարունգները կտրատում ենք:
Մեծ մատուցվող ամանի մեջ լցնում ենք սոխը (ջուրը թափում ենք), վրան լցնում հավի ֆիլեն և քսում ենք մայոնեզը: Վրան շարում ենք վարունգները:
Կրկին մայոնեզ ենք քսում և լցնում հավի ձվերը:
Լցնում ենք պանիրն այնպես, որ մեջտեղը մի փոքր խորություն առաջանա:
Լցնում ենք կանաչին:
Կողքերը շարում ենք կարտոֆիլները:
Լորի ձվերը 2 մասի ենք բաժանում: Հանում ենք դեղնուցները, ավելացնում մի փոքր մայոնեզ, հալած պանիր և կանաչի ու պատառաքաղով խառնում ենք: Զանգվածը լցնում ենք լորի ձվերի մեջ:
Զարդարում ենք աղցանը և մատուցում:
Կարտոֆիլները տապակում ենք, դնում ենք անձեռոցիկի վրա, որպեսզի բուսայուղը դուրս գա:
Կանաչիները կտրատում ենք, հավի ձվերն ու պանիրն անցկացնում քերիչով:
Հավի ֆիլեն և վարունգները կտրատում ենք:
Մեծ մատուցվող ամանի մեջ լցնում ենք սոխը (ջուրը թափում ենք), վրան լցնում հավի ֆիլեն և քսում ենք մայոնեզը: Վրան շարում ենք վարունգները:
Կրկին մայոնեզ ենք քսում և լցնում հավի ձվերը:
Լցնում ենք պանիրն այնպես, որ մեջտեղը մի փոքր խորություն առաջանա:
Լցնում ենք կանաչին:
Կողքերը շարում ենք կարտոֆիլները:
Լորի ձվերը 2 մասի ենք բաժանում: Հանում ենք դեղնուցները, ավելացնում մի փոքր մայոնեզ, հալած պանիր և կանաչի ու պատառաքաղով խառնում ենք: Զանգվածը լցնում ենք լորի ձվերի մեջ:
Զարդարում ենք աղցանը և մատուցում:
Յուրահատուկ աղցան, որը կդառնա Զատիկի զարդը։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B2%D6%81%D5%A1%D5%B6-%D5%A6%D5%A1%D5%BF%D5%AB%D5%AF%D5%AB-%D5%A2%D5%B8%D6%82%D5%B5%D5%B6/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել