Բաղադրիչներ
  • ալյուր - 300 գ
  • կաթ - 100 մլ
  • խմորիչ - 7 գ
  • ձու - 1 հատ
  • կարագ - 15 գ
  • աղ - 1/3 թ/գ
  • շաքարավազ - 1 թ/գ
  • ձվի դեղնուց - 1 հատ
Պատրաստման եղանակը
Կաթը տաքացնում ենք, ավելացնում կարագն ու հարած ձուն: Այլ ամանի մեջ լցնում ենք խմորիչը, շաքարավազն ու աղը, խառնում ենք և ավելացնում ձվային զանգվածի մեջ: Կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրը և խմոր հունցում:
Խմորը գնդում ենք և մեկ ժամով տեղափոխում տաք տեղ: Խմորներն ընկույզի չափ գնդերի ենք բաժանում և յուրաքանչյուր գունդ բաժանում ևս 3 գնդի: Գնդիկներից երկար ձողիկներ ենք ձևավորում: Վերցնում ենք 3-ական ձողիկ և հյուսում:
zatiki-pask-
Հյուսքերի ծայրերը միացնում են իրար: Վերցնում ենք ձվեր, փաթաթում փայլաթիթեղով և դնում հյուսքերի մեջ: Այնուհետև հյուսքերի վրա ձվի դեղնուց ենք քսում և 20 րոպեով տեղափոխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Ահա և վերջ:
zatiki-pask-
Գեղեցիկ է:
zatiki-pask-

Արդյունքում ստացանք յուրահատուկ Զատիկի հյուսքեր։ 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել