Բաղադրիչներ
- ձու - 3 հատ
- կիտրոն - 1 հատ
- շաքարավազ - 170 գ
- կաթ - 200 մլ
- ալյուր - 80 գ
- կարագ - 50 գ
- կոկոսի քերուկ - 50 գ
Պատրաստման եղանակը
Կիտրոնի կեղևն անցկացնում ենք քերիչով։
Կիտրոնի հյութը քամում ենք։
Կարագը կրակի վրա հալեցնում ենք, թողնում ենք՝ մի քիչ սառչի, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը, ձուն, կարագը, կիտրոնի կեղևը, կաթը, ալյուրն ու կոկոսի քերուկը։
Խառնում ենք ու ստանում ոչ պինդ խմոր։
Ստացված խմորային զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ (25x25 սմ), թխում ենք 40-45 րոպե 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա բաժանում ենք քառակուսաձև կտորների։
Կիտրոնով թխվածքը պատրաստ է։
Կիտրոնի հյութը քամում ենք։
Կարագը կրակի վրա հալեցնում ենք, թողնում ենք՝ մի քիչ սառչի, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը, ձուն, կարագը, կիտրոնի կեղևը, կաթը, ալյուրն ու կոկոսի քերուկը։
Խառնում ենք ու ստանում ոչ պինդ խմոր։
Ստացված խմորային զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ (25x25 սմ), թխում ենք 40-45 րոպե 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա բաժանում ենք քառակուսաձև կտորների։
Կիտրոնով թխվածքը պատրաստ է։
Կիտրոնով թխվածքը մատուցում ենք սառը վիճակում կաթի կամ թեյի հետ։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AF%D5%AB%D5%BF%D6%80%D5%B8%D5%B6%D5%B8%D5%BE-%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել