Թթու դրած մթերքները ոչ միայն օգտակար են օրգանիզմին, այլև զարմանալի ազդեցություն կարող են ունենալ մտքի վրա:

Smithsonian պարբերականի տվյալներով՝ դրանք անուղղակիորեն կարող են ազդել նևրոզի և անհանգստության զգացողության վրա:

Քանի որ կաթնաթթվային մթերքները հարուստ են պրոբիոտիկներով, դրանք դրական ազդեցություն են ունենում մարսողական համակարգի վրա: Չնայած հայտնի չէ, թե դա ինչպես է տեղի ունենում, սակայն գիտնականների կարծիքով՝ առողջ ստամոքսը հանգեցնում է էլ ավելի առողջ ուղեղի և նկատելիորեն նվազեցնում է անհանգստության մակարդակը: Պրոբիոտիկները նաև ամրացնում են իմունային համակարգը:

Ամեն դեպքում թթու դրած վարունգը շատ համեղ է, և պատճառ չկա դրանից հրաժարվելու:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել