Բերանի խոռոչի խնամքի և առողջության համար արդեն շատ դարեր է՝ հաջողությամբ օգտագործում են եթերային յուղեր։ Դրանք հատկապես օգտակար են լնդերի և ատամների համար։ Եթերային յուղերն ունեն հակաբակտերիալ և հակաբորբոքային ազդեցություններ։

Այդ շարքին է պատկանում թեյի ծառի յուղը և մեխակների յուղը։

Թեյի ծառի յուղն ունի հակաբակտերիալ, հակասնկային, հակավիրուսային և հակապրոտոզային միջոցներ։

Այս եթերային յուղը պայքարում է բակտերիաների, սնկային ինֆեկցիաների դեմ և վերացնում է գինգիվիտի ախտանշանները։

Այն վերացնում է բերանի տհաճ հոտը և առողջ է պահում բերանի խոռոչը։

Մեխակի եթերային յուղը պարունակում է էվգենոլ անվամբ նյութեր, որոնք ունեն ցավազրկող արդյունք։

Այս յուղն ատամի ցավի դեմ ավանդական միջոց է, այն խորհուրդ է տրվում քսել լնդի հատվածում կամ հենց ցավող ատամին։

Մեխակի եթերային յուղը նույնպես ունի հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային միջոցներ։

Ահա թե ինչպես է պետք ճիշտ օգտագործել այս 2 յուղերը միասին։

Վերցրեք 1 ճաշի գդալ կոկոսի կամ ցանկացած այլ բուսական յուղ, ավելացրեք դրան մի քանի կաթիլ թեյի ծառի կամ մեխակի յուղ։
Քսեք այդ խառնուրդը լնդին և ատամին։ Արեք դա օրվա մեջ 2 անգամ։

Զգուշացում. ցանկացած առողջական խնդրի դեպքում դիմեք բժշկի, մի զբաղվեք ինքնաբուժությամբ: Ժողովրդական միջոցներ կիրառելուց առաջ խորհրդակցեք մասնագետի հետ, այլապես կարող եք վնասել ձեր առողջությունը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել