Այս ուտեստը կարող եք պատրաստել նաև սովորական մսալի պղպեղներով:
Բուլղարական պղպեղ՝ 4-5 հատՀավի ֆիլե
Լոլիկ՝ 2-3 հատ
Կանաչ սոխ
Սամիթ
Յոգուրտ՝ առանց հավելումների՝ 2 ճ/գ
Չոր պանիր՝ 100-150 գր
Համեմունքներ
Աղ
Պղպեղ
Պատրաստումը
- Պղպեղը մաքրել ներսից:
- Լցոնի համար կտրտել հավի ֆիլեն փոքր կտորներով, օրինակ՝ 1×1 սմ:
- Լոլիկները լցնել տաք ջրի մեջ, որպեսզի հեշտությամբ մաքրվի կեղևը:
- Կտրտել մաքրված լոլիկները խորանարդաձև, օրինակ՝ 0,5×0,5 սմ չափով:
- Կտրտել կանաչ սոխն ու մաղադանոսը:
- Խառնել հավի ֆիլեն, կտրտած լոլիկը, կանաչին, աղ և պղպեղ անել, ավելացնել համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի:
- Ավելացնել 2 ճ/գ յոգուրտ և ամբողջը լավ խառնել:
- Դասավորում ենք պղպեղները, լցոնում և դնում ջեռոցը:
- Եփում ենք 30 րոպե 180-200 աստիճան ջերմաստիճանում:
- 30 րոպե հետո հանում ենք, վրան լցնում քերած պանիր և նորից դնում ենք ջեռոցի մեջ և սպասում 10 րոպե, որ պանիրը հալվի և մի փոքր չորանա:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել