Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝ալյուր - 400 գ
կարագ - 250 գ
ձու - 2 հատ+ 1 սպիտակուց
սոդա - 1 թ/գ
վանիլին - 10 գ
թթվասեր - 250 գ
Միջուկի համար՝
ալյուր - 1 բաժակ
կարագ - 125 գ
շաքարավազ - 1,5 բաժակ
վանիլին - 5 գ
Վրան քսելու համար՝
ձու - 1 հատ (դեղնուց)
կաթ - 1ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրը, սոդան, վանիլինն ու սառեցրած կարագը: Ստացված զանգվածը տրորում ենք ձեռքերով՝ վերածելով փշրանքի: Ստացված փշրանքի կենտրոնում անում ենք փոսիկ, այդ փոսիկի մեջ լցնում ենք թթվասերը, ավելացնում ենք ձվերն ու սպիտակուցը, խառնում ենք ստացված զանգվածը պատառաքաղով ու հունցում ենք փափուկ խմոր:
Միջուկի համար առանձին ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրն ու սառեցրած կարագը: Տրորում ենք ստացված զանգվածը՝ ձեռքերով վերածելով փշրանքի, ապա ավելացնում ենք շաքարավազն ու վանիլինը և խառնում:
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 3 գնդի, յուրաքանչյուր գունդ գրտնակում ենք, բացում 3 մմ շերտով, վրան լցնում ենք պատրաստի միջուկը և փաթաթում ռուլետի ձևով:
Ստացված ռուլետները կտրատում ենք՝ տալով գաթայի տեսք, դնում պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, վրան քսում ենք հարած դեղնուցն ու կաթը և թխում ջեռոցում 25-30 րոպե 180 աստիճանում:
Պատրաստի գաթան հանում ենք ջեռոցից, թողնում որ սառչի և մատուցում:
Միջուկի համար առանձին ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրն ու սառեցրած կարագը: Տրորում ենք ստացված զանգվածը՝ ձեռքերով վերածելով փշրանքի, ապա ավելացնում ենք շաքարավազն ու վանիլինը և խառնում:
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 3 գնդի, յուրաքանչյուր գունդ գրտնակում ենք, բացում 3 մմ շերտով, վրան լցնում ենք պատրաստի միջուկը և փաթաթում ռուլետի ձևով:
Ստացված ռուլետները կտրատում ենք՝ տալով գաթայի տեսք, դնում պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, վրան քսում ենք հարած դեղնուցն ու կաթը և թխում ջեռոցում 25-30 րոպե 180 աստիճանում:
Պատրաստի գաթան հանում ենք ջեռոցից, թողնում որ սառչի և մատուցում:
Գաթայի միջուկի մեջ ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել մանրացված գետնանուշ կամ ընկույզ։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A3%D5%A1%D5%A9%D5%A1/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել