Բաղադրիչներ

1. Տարեկանի ալյուր – 2.5 բաժակ
2. Յոգուրտ – 1 բաժակ
3. Մեղր – 0.125 բաժակ
4. Կաթ – 0.25 բաժակ
5. Սոդա – 1 թ/գ
6. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
7. Աղ – 0.5 թ/գ
8. Քիմիոն – 0.75 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան: Թխման համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել: Ալյուրը խառնել սոդայի, փխրեցուցիչի, աղի և քիմիոնի սերմերի հետ:

2. Առանձին թասի մեջ խառնել յոգուրտը, ջրիկ մեղրը և կաթը:

3. Յոգուրտային զանգվածը լցնել ալյուրի վրա և լավ խառնել: Խմորը պետք է ստացվի պինդ և կպչուն: Լավ հունցել մի քանի րոպե:

4. Խմորը տեղավորել նախապատրաստած կաղապարի մեջ:

5. Խմորը դնել ջեռոցը և թխել 30 րոպե: Հետո իջեցնել ջերմաատիճանը մինչև 180 աստիճան և շարունակել թխել ևս 20 րոպե: Մատուցել սառը վիճակում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել