Մարդիկ հաճախ բախվում են ալկոհոլից օգտվել չկարողանալու խնդրին: Կան կանոններ, որոնք յուրաքանչյուրը պետք է իմանա: Այս միջոցները կօգնեն իմանալ այն հասարակ կանոնների մասին, որոնք ձեզ հաստատ պետք կգան:

Կարմիր գինին թողնել սառնարանում

Բայց եթե այն չափից շատ է տաք, ուրեմն՝ համային զգացողությունները կարող են փոխվել:

Սպիտակ գինին երբեք շատ տաք չպետք է լինի 

Որպես կանոն, սպիտակ գինին խմում են միայն սառը, բայց չափից շատ սառեցնել էլ չի կարելի: Միայն էժանագին գինին կարող է իրեն թույլ տալ, որ լինի սառը, քանի որ սառնությունը թույլ չի տալիս համը զգալ:

Փորձեք գինի խմել կոնյակի բաժակից

Անընդհատ այսպես անել իհարկե չի կարելի: Բայց եթե ցանկանում եք վայելել գինու համը, այն պետք է լավ խառնել: Եվ սա հնարավոր է անել կոնյակի բաժակով:

Մի՛ մտածեք, որ ամեն ինչ գիտեք ձեր սիրած գինու մասին

Որքան շատ գիտեք գինու մասին, այնքան ավելի քիչ գիտեք դրա մասին: Նույն տեսակի գինու համն ամեն անգամ տարբեր է լինելու. դա կախված է խաղողի տեսակից: 

Ուտեստները, որոնք ճաշակում եք գինու հետ, սովորական չպետք է լինեն

Լավ գինին միշտ պետք է ճաշակել լավ ուտեստի հետ: Դա է պատճառը, որ շատ հաճախ միսը մատուցում են կարմիր գինու հետ, իսկ ձուկը՝ սպիտակ: Գոյություն ունեն ֆանտաստիկ կարմիր գինիներ, որոնք կարող եք օգտագործել ձկան հետ:
 

Եթե ցանկանում եք զգալ գինու իրական համը, ուրեմն՝ օրինակների վրա հույս մի դրեք:

Մեկ կումը նման է ֆիլմից մի հատվածի:

Մի՛ վախեցեք գնել պտուտակաձև խցանով գինի

Իրականում դրանք վատը չեն: Պտուտակաձև խցանով գինիներին հատուկ են ավելի երիտասարդ գինիներ: Ի նկատի ունեցեք, որ աշխարհում նախապատվությունը տալիս են ավելի երիտասարդ գինիներին:

Գինու համար հատուկ առիթի մի սպասեք

Իտալիայում և Ֆրանսիայում գինի խմում են ամեն օր: Այժմ կարող ենք տեսնել, թե ինչպես են մարդիկ այն վայելում երաժշտական փառատոնի ընթացքում կամ էլ սովորական առիթների ժամանակ:

Картинка с тегом «glass, wine, and luxury»

Լավ գինին կարող է հանգստացնել

Գինին չպետք է լինի ինտելեկտուալ խմիչք: Այն կոչված է, որպեսզի թեթևացնի մարդկանց և թույլ տա խոսել իրենց զգացմունքների մասին: 

Մի՛ անտեսեք տեղական գինին

Ոչ մի վախենալու բան չկա, եթե գինին պատրաստված չէ ֆրանսիական խաղողից: Մարդկանց մոտ ձևավորվել է մի կարծրատիպ, որ այն գինին, որը պատրաստված չէ գինու մայրաքաղաքում, ուրեմն՝ չափազանց վատն է:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել