Սառը դեսերտի հիմնական խնդիրը հանդիսանում է ջերմաստիճանի հանդեպ թույլ կայունությունը: Դրանք մի քիչ տաք եղանակին անմիջապես վերածվում են ըմպելիքի: Ճապոնացի գիտնականները կարողացել են լուծել այդ խնդիրը: Նրանք պաղպաղակի հիմք են դարձրել ելակի հատուկ հավելումը կայուն սերուցքին:

Պահելով ջուրը և կաթնային ճարպերը ելակի պոլիֆենոլի մեջ՝ նրանք կարողանում են նշանակալի կերպով երկարեցնել պաղպաղակի կյանքը: Իսկ հալվելուց հետո պաղպաղակը հեղուկի փոխարեն վերածվում է փափուկ պուդինգի:

Արդյունքում ճապոնական մի քանի սրճարանում հայտնվեց էսկիմո Kanazawa Ice popsicles չհալչող պաղպաղակը:

Նրանց հաջորդ արտադրանքը կլինի Burning parfait, որը կմատուցվի ապակե ափսեով ու չի հալչի բացարձակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել